Lachen is Gezond

Zo’n sessie bestaat uit vier soorten oefeningen. We doen eerst los- en ontspanningsoefeningen.

We oefenen het ‘gemaakt lachen’ en we introduceren de mantra ‘HO HO HA HA HA’ waarmee we de lachinducties van elkaar scheiden. We doen in groep diverse rollen, uitbeeldingen, situaties om onszelf tot lachen aan te zetten. We maken ons be-lach-lijk.

We eindigen met de ‘vrije lach’. Meestal sluiten we af met stilte of zachte muziek en met een rondje waarbij we de ervaringen delen.

Allerlei verenigingen, scholen, allerlei verjaardagen, familie- of vriendenbijeenkomsten, senioren, service clubs, no-profit organisaties enz…

Een Deens IT bedrijf Four Systems organiseerde gedurende 1 week een dagelijkse sessie van 15 minuten en daarna 1 sessie per week gedurende 1 jaar. De resultaten waren verbluffend: het gemiddeld stressniveau daalde met 75 % en de verkoop steeg met 40 % + minder ziekte verzuim. Deze resultaten zijn te lezen in het internet- magazine ‘The Computerworld’.

- Luc Van Imschoot (1956), gehuwd en fiere vader van 2 dochters.

- In september 2005 gestart met lachclub Destelbergen en Gent. De opleiding als lachanimator gevolgd te Leuven met Dr Kataria in 2005.

Lees meer...

Lachen zorgt ervoor dat de werknemers zich beter in hun vel voelen waardoor de contacten met collega’s en klanten gemotiveerder en vriendelijker verlopen. Als maandelijkse/ wekelijkse stressbeheerser of als ondersteuning bedrijfscultuur. Bij de start of afsluiten van teambuilding, studiedag, workshops of meetings.