Lachen is Gezond

Op veel plaatsen in de wereld zijn al lachclubs opgericht, ruim 5000 op dit moment. In Belgie zijn er 30 lachclubs en ook in Destelbergen en in Gent. Zie voor data, uur en locatie op deze website in de rubriek Kalender

Onze belangrijkste waarden zijn; de controle en het denken loslaten, het kind in onszelf toelaten, speelse houding, leren relativeren, plezier en vreugde beleven en sociale contacten.

Volgens een onderzoek van de Duitse psycholoog Titze M. lachten de mensen in de jaren ‘50 zo’n 18 minuten per dag, maar vandaag de dag nog maar 6 minuten per dag. Kinderen lachen wel 300 keer per dag, volwassenen slechts zo’n 15 keer per dag. Onze hersenen maken geen onderscheid tussen gemaakt lachen en echt lachen.

Lachyoga is in 1995 ontwikkeld door de Indiase dokter Madan Kataria. Het idee is om mensen samen te brengen om te “lachen zonder reden”. Gewoon omdat het fijn is om samen te lachen.

Je lacht met elkaar, niet om elkaar. Als je voluit lacht stopt het denken vanzelf. Je hebt geen gevoel voor humor nodig of je hoeft niet gelukkig te zijn. Als je wil lachen, werkt yogalachen altijd.