Lachen is Gezond

Op veel plaatsen in de wereld zijn al lachclubs opgericht, ruim 5000 op dit moment. In Belgie zijn er 30 lachclubs waaronder de onze in Destelbergen en Gent. Onze belangrijkste waarden zijn: de controle en het denken loslaten, het kind in onszelf toelaten, een speelse houding aannemen, leren relativeren, plezier en vreugde beleven en sociale contacten opbouwen.

Maandelijks komen we samen om deel t enemen aan een lachsessie. Data, uur en locatie vind je op deze website in de rubriek Kalender

Volgens een onderzoek van de Duitse psycholoog Titze M. lachten de mensen in de jaren ‘50 zo’n 18 minuten per dag, maar vandaag de dag nog maar 6 minuten per dag. Kinderen lachen wel 300 keer per dag, volwassenen slechts zo’n 15 keer per dag. Onze hersenen maken geen onderscheid tussen gemaakt lachen en echt lachen.

Een Deens IT bedrijf Four Systems organiseerde gedurende 1 week een dagelijkse sessie van 15 minuten en daarna 1 sessie per week gedurende 1 jaar. De resultaten waren verbluffend: het gemiddeld stressniveau daalde met 75 % en de verkoop steeg met 40 % + minder ziekte verzuim. Deze resultaten zijn te lezen in het internet- magazine ‘The Computerworld’.

We zijn opgevoed om te lachen wanneer we ons super voelen of wanneer we iets grappigs meemaken. We voelen ons zelden super en zoveel grappige dingen maken we meestal niet mee.

Dus we lachen niet zoveel als we zouden willen.

Lachen doet met ons lichaam het omgekeerde van wat stress ermee doet. Lachen versterkt ons immuunsysteem. Lachen is een vorm van jogging zonder ons huis uit te moeten.

Ga op zoek naar jouw lach en kom naar de lachclub!