Lachen is Gezond

In Vlaanderen noemt men een afgestudeerde Laughter Yoga Leader een lachanimator. In Nederland noemen wij hen een lachdocent, lachcoach of lachyogabegeleider.

Hoe lang duurt de opleiding?

De 2 dagen van de opleiding zijn van 10u00 – 18u00 met een klein uur middagpauze.

Wat zit bij de opleiding inbegrepen?

  • Uitgebreid werkboek/naslagwerk.
  • Heerlijke lunchen (speciale wensen graag kenbaar maken)
  • Doorlopend koffie/thee en lekkers.
  • Na de opleiding een ‘terugkom’dag (in Nederland) om nog eens heerlijk te lachen met alle deelnemers en vragen te stellen. Datum/tijd wordt gezamenlijk vastgesteld.
  • 1 x gratis deelname aan de lachclub Destelbergen.
  • Wereldwijd geaccepteerd certificaat, een half jaar lang gratis toegang tot de website met het wereldwijde netwerk van collega – Laughter Yoga Leaders en Teachers + heel veel downloads van onderzoeken en andere informatie.
  • afsluitend 2-daagse opleiding met receptie.
  • begeleiding door ervaren ondernemers.
  • extra verrassing.

Wat kost de cursus?

In Vlaanderen: € 395,- incl. BTW.
In Nederland: € 395,-  

Dit is inclusief werkmateriaal, koffie/thee en 2 x lunch en receptie op het einde. 

Wie geeft de cursus?

Luc van Imschoot, gecertificeerd Laughter Yoga Teacher. Hij runt de website lachenisgezond.be en vult heel Vlaanderen met zijn bulderende lach. Luc is docent sinds 2006.

Saskia van Velzen, gecertificeerd Laughter Yoga Teacher en auteur van het  boek: lachen zonder reden (2014)

Eisen aan de vooropleiding?

Er zijn geen eisen aan de vooropleiding, iedereen kan lachen. Wel moet er de bereidheid zijn om te lachen en je moet het leuk vinden om kennis, informatie en gezondheid te delen met anderen.

Waar moet ik rekening mee te houden tijdens de cursus?

Tijdens de cursus zal alle materiaal in de praktijk gebracht worden, dit betekent veel lachen. Houdt rekening met gevoel voor warm en koud. Er zullen liggende meditaties gedaan worden. Matjes, dekentjes etc. zijn aanwezig, maar heb je hierin speciale wensen of eigen materiaal, neem dit dan gerust mee.

Wat gebeurt er na de cursus?

Gebruik de kennis die je hebt opgedaan om meer plezier in je eigen leven, en dat van anderen te brengen. Vind manieren om de lach toe te passen in de cursussen die je al geeft of neem de stap naar het geven van de lachworkshop. Wij blijven op de achtergrond altijd bereikbaar en beschikbaar. Vragen kun je meestal het gemakkelijkst stellen via e-mail en de terugkomdag is hier ook bijzonder geschikt voor. De terugkomdag zal altijd na een cursus 2-daagse worden gepland en dan voor alle (oud-) cursisten toegankelijk zijn.

.