• 0475 552 123
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • LACHEN
  Is GEZOND

Wij zijn Lachen Is Gezond

Lachen Is Gezond is de website die verbonden is met de Lachclub Destelbergen - Gent. De Lachclub werd opgericht door Luc Van Imschoot in 2005 en was het logische vervolg op de opleiding Lachanimator met dr. Kataria.

De Lachclub Destelbergen - Gent geeft maandelijks een lachsessie waar we "de lach" uitoefenen. Naast deze lachsessies organiseren we nog talrijke andere activiteiten met verenigingen, bedrijven en  familiebijeenkomsten. 

Wij zijn Lachen Is Gezond

Volg ons Lachnieuws

Lachbuut Gentsche Fiesten 2024 - rondvaart met lachsessie

Lachbuut Gentsche Fiesten 2024 - rondvaart met lachsessie

Lachen, de sport voor de luie heren! We varen rond in volle Gentsche feestenzone en betrekken je actief en zonder moppen bij het aanstekelijke 'lachen zonder...
Zangbuut Gentsche Fiesten 2024- rondvaart met zangsessie

Zangbuut Gentsche Fiesten 2024- rondvaart met zangsessie

Onder begeleiding van Chris Van der Schueren met live accordeon, een zangboekje, dolle pret en 1 biertje laten we onze stemmen weergalmen over de Gentse...
opleiding lachanimator - laughter yoga leader

opleiding lachanimator - laughter yoga leader

Wil je een extra tool in je gereedschapskist? En hou je van lachen? Deze opleiding biedt jou een prachtige aanvulling op je bestaande yoga- of...

Waarom Lachen

Volgens een onderzoek van de Duitse psycholoog Titze M. lachten de mensen in de jaren ‘50 zo’n 18 minuten per dag, maar vandaag de dag nog maar 6 minuten per dag. Kinderen lachen wel 300 keer per dag, volwassenen slechts zo’n 15 keer per dag. Onze hersenen maken geen onderscheid tussen gemaakt lachen en echt lachen.

denken loslaten

We laten het denken en de controle los.

kind in onszelf toelaten

We laten het kind in onszelf terug toe.

speelse houding

We nemen een speelse houding aan en beleven plezier en vreugde.

sociale contacten

We bouwen sociale contacten op en leren relativeren.

lachclubs wereldwijd, waarvan 10 in België.
keer per dag lachen kinderen. Volwassenen lachen nog slechts 15 keer per dag.
minuten lachen we per dag in de jaren 50. Nu nog amper 6 minuten.

zot van lachen?

ga op zoek naar jouw lach en kom naar de lachclub!
de lach-mobiel
 • Lachsessie Thomas More

  Thomas More

  Hannelore Paepen

  Nogmaals hartelijk bedankt voor jouw flexibiliteit én jouw geweldige workshop !

  De studenten Graduaat HR Support gaven zelf aan dat ze super graag een lach workshop wilden doen...

 • Lachclub Destelbergen

  Lachclub Destelbergen

  Heike Vyncke

  Ik was zondag voor de eerste keer aanwezig in Destelbergen voor een lachsessie. Ik wou even laten weten dat ik er ongelooflijk van genoten heb. De eerste 5 minuten was het even onwennig, maar ik raakte zo snel in de flow en het voelde echt als een veilig klimaat.

  Bedankt daarvoor!

 • Lachopleiding Mind The Solution

  Mind The Solution

  Peter Musschoot

  De 2-daagse Opleiding tot Lachanimator bij Saskia en Luc was een openbaring op veel vlakken. Lachen zonder reden... Echt? Maar kijk: na pakweg 10 minuten was ik volledig op de onvoorwaardelijke trein van het lachen gesprongen. En nog even later sijpelden ook de laatste beetjes stress uit me weg. Twee dagen vol vernieuwende ervaringen en oefeningen, gebracht door twee keien in hun vak.

  Nu bijna twee jaar later begeleid ik samen met Luc geregeld lachsessies voor uiteenlopende organisaties. Ook integreer ik korte oefeningen uit lachyoga tijdens de leiderschaps- en teamtrajecten die ik begeleid. Kortom: een 2-daagse die volop blijft nazinderen...!
 • teambuilding SD Worx

  SD Worx

  Nicole Boons
  Dank je wel voor de leuke lachsessie. Achteraf heeft iedereen zich nog heel positief uitgesproken over deze fijne ervaring 😊 Bedankt voor jouw positieve inleiding van een fijne teambuilding en hopelijk tot een volgende keer!
 • Lachopleiding

  Lachopleiding

  Ria Bauwens
  ‘Lachen is gezond’ is jullie leuze en dat kan ik nu met een brede lach op mijn gezicht bevestigen. Ik mocht ondervinden hoe het lachen met mensen, die totaal vreemden zijn voor elkaar, op zeer korte termijn met elkaar verbindt. Ik kon ervaren hoe we op het einde over de grond lagen te rollen van het lachen en ik me net weer een tiener voelde die de slappe lach niet kon gestopt krijgen. Heerlijk om dat op je 66ste te kunnen voelen.
 • Agora Club 10 Tongeren

  Agora Club 10 Tongeren

  Sonja Hendriks
  Nogmaals hartelijk dank voor de super fijne avond. We hebben er allemaal van genoten 🙂
 • Lachopleiding

  Lachopleiding

  Greet Gilles
  Het was een zalig ontspannen weekend waarin ik toffe mensen leerde kennen en me nog meer deed beseffen dat ik zelf kan beslissen over hoe ik in het leven wil staan. Heel eerlijk, een momentje van magie waar ik veel inspiratie uit put. Een aanrader voor mensen die helemaal nog niet zeker zijn of ze ooit zelf trainingen willen geven, gewoonweg een verrijkend weekend!
 • Lachclub Destelbergen

  Lachclub Destelbergen

  Pieter Detombe
  Nogmaals dank voor de geweldige sessie deze voormiddag ! Heeft veel deugd gedaan!
 • Victor Buyck Steel Corporation

  Wim Hoeckman - Managing Director
  De reacties na je workshop waren onverdeeld positief. Ik heb zelfs al een vraag van de directeur productie om een soortgelijke sessie te organiseren voor alle leidinggevenden van de productie.
 • Lachopleiding

  Lachopleiding

  Annabel Tournois
  De workshop Lachyoga was voor mij een zeer toffe ervaring. Ik heb zeer veel gelachen en het heeft mij veel deugd gedaan zowel lichamelijk als geestelijk. Ik ben er nu nog meer van overtuigd dat lachen verbindt, het geluksgevoel sterk stimuleert en bijdraagt tot een meer harmonieuze samenleving vol liefde, plezier en openheid.
 • Elisa

  Lachsessie

  Elisa
  Nogmaals super bedankt! Iedereen heeft er heel hard van genoten. De meeste wisten niet goed waar zich aan te verwachten, maar werden aangenaam verrast. Vandaag terug een energieboost om aan het werk te gaan

Alle rechten voorbehouden

design by Gowan